LFGB Certificerede produkter

 

LFGB-certifikat
En fødevarekontakttest er en test relateret til en beholder eller et produkt, der vil have kontakt med fødevarer. Hovedformålet med testen er at se, om der afgives skadelige stoffer til maden, og om der er nogen indflydelse på smagen. Testene går ud på at gennembløde beholderen med forskellige typer væske i en periode samt temperaturtests.

For silikoneprodukter er der hovedsageligt to standarder, en er LFGB fra Tyskland, en anden er FDA fra USA. Silikoneprodukter, der består en af ​​disse tests, vurderes sikre til brug for mennesker. Med hensyn til priser vil produkter i LFGB-standard typisk være dyrere end FDA-standard, så FDA er mere udbredt. Dette skyldes, at LFGB-testmetoden er mere omfattende og streng i forhold til indhold af potientielt skadelige stoffer.

Er silikone sikkert i forbindelse med fødevare?
Silikone er en syntetisk gummi, som indeholder bundet silicium (et naturligt grundstof) og ilt. Køkkengrej lavet af fødevaregodkendt silikone er blevet populært i de senere år, fordi det er farverigt, pletbestandigt, slidstærkt, køler hurtigt og tåler ekstreme temperaturer. Der er ingen kendte sundhedsfarer forbundet med brugen af ​​silikone køkkengrej. Silikonegummi reagerer ikke med mad eller drikkevarer eller producerer farlige dampe. 

Det er vigtigt at bruge udstyr der er LFGB-mærket da det sikre at silikonen ikke er tilsat og / eller indeholder eventuelt skadelige produkter.